Pozitívne účinky Pi vody
Pozitívne účinky MAUNAWAI živej Pi vody

Pozitívne účinky Pi vody
Je zaujímavé že voda ktorá má odlišné charakteristické vlastnosti ako základné, zlý izolant, dobrý vodič, slabo vlhčujúci a zle sa riedi, keď sa dostane do živého organizmu, aktivuje životné procesy, podporuje trávenie, zlepšuje náladu a priaznivo pôsobí na zásobu vody v krvi a bunkách.
Podporuje regeneráciu poškodených buniek a tkanív. Zlepšuje funkciu živých organizmov: trávenie, vylučovanie, pohyb, rast a posilňuje imunitný systém.
Náš organizmus musí každý deň vytvoriť 3 litre vnútrobunkovej vody viac-menej zo zaťaženej pitnej vody. Táto premena vyžaduje veľké množstvo energie. Pi voda je so svojimi vlastnosťami veľmi podobná vnútrobunkovej vode, jej organizovaná štruktúra a optimálna energetická úroveň uľahčujú prechod cez bunkovú stenu.
Pi voda, teda živá voda umožní ľudskému organizmu dosiahnuť čo najlepší výkon. Môžu ju konzumovať kojenci, deti, dospelí, športovci, ľudia ktorí držia diétu a starší ľudia či už zdraví alebo chorí.
Tesne po pôrode je tento pomer viac ako 75%. Keď človek zomrie prirodzenou smrťou – teda nie v nehode alebo na chorobu - pomer vody je menej ako 50%.
Počas nášho života podiel vody v našom tele stále ubúda. Táto strata vody resp. nahromadenie suchej hmoty sú prvotnými príčinami starnutia.
Táto tekutina je v neustálom pohybe, intracelulárna telesná voda sa obnoví každých 9 dní. Voda sa v tele človeka nachádza v pomere 2/3 v bunkách a mimo buniek 1/3.

Prečo máme piť čistú vodu?
Nezabúdajme však na to, že nie je voda ako voda. Voda z vodovodu, minerálky, ešte aj fľaškové a barelové vody predávané ako "Pi vody" majú všetky iné zloženie, ako živá Pi voda z filtračných zariadení MAUNAWAI.
Znižovanie hladiny cholesterolu
Cholesterol je súčasťou bunkovej membrány a reguluje priepustnosť vody. Keď telo nedostane dostatočné množstvo energetizovanej vody (dehydratácia) , tak nechce stratiť ani to malé vzácne množstvo vody cez bunkovú stenu, a preto uzatvára bunky cholesterolom.
Keď telo zásobujeme pravidelne Pi vodou, môžeme sa vyhýbať dehydratácii a ukladaniu cholesterolu.
Predchádzanie srdcovo-cievnym chorobám
Zdravá ľudská krv je relatívne stabilný koloidný systém. Destabilizácia spôsobuje zahustenie krvi, poruchy krvného obehu, dokonca môže viesť k infarktu. Príčiny tejto destabilizácie nájdeme v hodnotách zvýšeného Zeta-potenciálu ( +mV vysoký redoxný potenciál), ktoré zapríčiňujú potraviny znečistené alumíniom a ťažkými kovmi.
„Keď pitná voda je upravená chlórom, ozónom a UV žiarením, zvyšuje sa hodnota Zeta-potenciálu a tak aj možnosť výskytu srdcovo-cievnych ochorení.“ (Riddick, Th.M. : Conton of colloid stability throught Zeta-potential, Zeta meter Ic. New York)
Je dokázané, že energetizovaná Pi voda znižuje vysokú hodnotu redoxného potenciálu (+mV) v pitnej vode. Zlepšuje tým koloidný stav vody a znižuje možnosť výskytu srdcovo-cievnych ochorení. Navyše Pi voda má lepšie antioxidačné schopnosti ako voda z vodovodu a znižuje obsah voľných radikálov v organizme.
Zlepšenie metabolizmu
„Pri látkovej premene majú enzýmy kľúčovú rolu. Ale len vtedy môžu fungovať optimálne, keď hydratačnú vrstvu pravidelne zásobujú čistou, energetizovanou vodou „s malými klastrami“.- ( Dr. Fülöp László)
Pi voda podporuje aktiváciu enzýmov, a tak sa strava vstrebáva rýchlejšie a s menšou spotrebou energie, má veľmi silný detoxikačný vplyv, odstraňuje usadeniny z čriev.
Prečítajte si aj článok o MAUNAWAI živej Pi vode: Výroba Pi vody, alebo článok o cene MAUNAWAI Pi vody: Cena MAUNAWAI Pi vody.